PRENOČIŠČA IN GOSTINSTVO

Turistična kmetija Lovrec –
vinogradništvo, prenočišča, domača kuhinja, zaključene družbe

Turistična kmetija Lovrec se nahaja v naselju Jiršovci. Ponuja restavracijo, brezplačno izposojo koles in nastanitvene enote z opremo za samostojno pripravo hrane z brezplačnim brezžičnim internetom ter čudovitim panoramskim pogledom na gričevnato pokrajino.

Na kmetiji je možnost nočitve v sobah ali oddih v apartmajih na vrhu pobočja, kamor pogled seže do okoliških cerkva, zajame velik del Slovenskih goric, Haloz, Pohorja in seže vse do Avstrije, Madžarske in Hrvaške.

Apartmaji vključujejo leseno pohištvo, TV, klimatsko napravo, teraso, popolnoma opremljeno kuhinjo z mikrovalovno pečico, jedilno mizo in s kuhinjsko posodo ter kopalnico s prho in sušilcem za lase.

Pobočja kmetije so obdana z vinogradi, ki v jesenskem času nudijo 6 različnih vrst vina, skozi leto pa jih lahko degustirate še več. Ob dobrih vinih gostom nudijo lokalno pridelano hrano.

V sklopu nastanitve najdete vrt, opremo za peko na žaru, opremo za likanje perila in shrambo za smučarsko opremo, nudijo pa tudi sobno strežbo. V okolici lahko uživate v kolesarjenju in pohodništvu.

V središču Slovenskih goric, v občini Destrnik in kraju imenovanem Jiršovci, najdete kmetijo last družine Lovrec. V grabi obdani s trto stoji hiša s sobami, kmetija polna živali in po starih izročilih zgrajena štajerska slamjača – s slamo krita hiša, z vrha hriba pa nanjo gledata dva nova apartmajska kompleksa.

Slamjača ne ponuja samo prostora za večje zaključene družbe (približno 60 oseb), ki lahko brezskrbno rajajo celo noč, ampak tudi majhen muzej kmečke opreme, orodja in posode. Hrana, ki jo ponujamo se prilagaja letnemu času, trudimo se ponuditi standardne menije s pridihom narave in domače pridelave.

GOSTINSTVO

Vsaka turistična destinacija potrebuje svoj karakter in tudi “Turizem na vasi Lacko” ima svojega, ki je pristen, topel in gostoljuben.

V objemu narave, v idilični vasici Drstelja med skrivnostnim gozdom, širnimi vinogradi in sadovnjakom že dvajset let kraljuje Okrepčevalnica »Turizem na vasi Lacko«. Na posestvu Lacko boste na račun prišli vsi, ki cenite domačo hrano. V skrbno pripravljeni hrani se skriva poseben okus, ki vam pričara spomine ne okusno, doma pripravljeno kuhinjo, vaši kulinarični fuziji okusov pa dajo piko na i vrhunska vina, pridelana izpod rok gospodarja.

Znani smo po jedeh iz krušne peči (domač kruh, gibanice), jedeh iz domačega kamina, mesu iz tünke ter domačih narezkih.

V notranjosti objekta sta na razpolago dve sobi. Velika in opremljena soba sprejme do sto gostov za praznovanje posebnih priložnosti ter Prinčeva soba, ki je primerna za do 25 gostov.

Na zimsko letni terasi pa se med dišečim cvetjem in razgledom na skrivnostni gozd in širni travnik, okrepča kar 60 gostov.

POIŠČITE NAS

Razvojno informacijski center Destrnik

TIC Destrnik

Janežovski Vrh 42

2253 Destrnik

KONTAKTIRAJTE NAS

Telefon: 064 257 928

E-pošta:

DELOVNI ČAS

Ponedeljek, Torek, Četrtek, Petek:
8:00 – 16:00

Sreda:
8:00 – 12:00, 13:00 – 18:00

Sobota, nedelja in prazniki: zaprto